Zamieszczone przez Woytas
Ile wydaliście na swoje auta, roczne koszta utrzymania
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12Koszty za 2009 rok i przejechane 20.000km (Octavia '00 1.6i, obecnie 208.000km):
Olej: wymiana x2 +5l dolewek: 400 zł
Myjnia: około 50zł (bo często chłopaki myli mi na budowie gratisowo)
Ubezpieczenie 800 zł
Przegląd: 100
Mandacik (żony) za późno zółte/wczesno-czerwone: 300
Chłodnica + G12: 200zł
Paliwo: 5.500zł
Utrata wartości: 3.000zł(?)
Razem około 10.000zł na 20.000km -> 50zł/100km (bez utraty wartości 35zł/100km)-> 850zł/miesiąc (bez utraty wartości 600zł/miesiąc)... :shock:
Zamieszczone przez maxpaynemmSUMA 6355zł = 530zł na miesiąc :/ Kurna ale jakoś szczerze nie odczułem tego w miesiącu a to przecież aż 1/4 mojej miesięcznej pensjiEhhh..
Ja znam odpowiedz na twoje pytanie.Po prostu jest grupa ludzi którzy są cale życie posrani.Myślą już dziś co się stanie jak się stanie... bla bla bla.A inni żyją chwilą i kupuja to na co mają właśnie ochote.Ale żeby nie było Ci smutno też na leże do tej grupy posranych 8) Chociaż śmiem twierdzić,iż mimo stać mnie na wyjazd na wczasy 4 razy do roku.To uważam ,że nie stać mnie na auto powyżej 40tyś już nie mówiąc o nowym za ponad 50 :roll: Żona się ze mnie śmieje,że koledzy jeżdzą nowymi autami a ja ponad 10letnim mimo,iż zarabiam x razy tyle co oni :roll:
Komentarz
-
-
zapoczątkowałem ten post z czystej ciekawości ile kosztują nasze Czeszki myślę że dla wielu ludzi którzy w przyszłości będą chcieli kupić skodę przydadzą im się nasze koszty eksploatacji. wcześniej miałem passata b5 1.9 tdi 110km i powiem wam że kosztował mnie dużo więcej i wtedy musiałem pożałować na lepsze opony czy reszte akcesoriów... myślę że skodami nie jeżdżą ludzie którzy mają pełny portfel kasy i nie patrza ile trzeba bedzie wyłożyć na naprawę czy eksploatacje pomijam autka na gwarancji...
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokWitam.
Ja znam odpowiedz na twoje pytanie.Po prostu jest grupa ludzi którzy są cale życie posrani.Myślą już dziś co się stanie jak się stanie... bla bla bla.A inni żyją chwilą i kupuja to na co mają właśnie ochote.Ale żeby nie było Ci smutno też na leże do tej grupy posranych 8) Chociaż śmiem twierdzić,iż mimo stać mnie na wyjazd na wczasy 4 razy do roku.To uważam ,że nie stać mnie na auto powyżej 40tyś już nie mówiąc o nowym za ponad 50 :roll: Żona się ze mnie śmieje,że koledzy jeżdzą nowymi autami a ja ponad 10letnim mimo,iż zarabiam x razy tyle co oni :roll:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Szukałem po forum i nic nie znalazłem nowszego.
Od maja 2011 - 15k, miesięcznie 1850 :roll: (OC+AC, Opony+felgi, EGR, Turbina, Akumulator, świece, poduszka skrzyni biegów, 2 x olej, to tak z grubszych sprawp, rzejechane ok 16 000 km), w 2012 mam nadzieję koszty spadną, bo mam zamiar tylko ubezpieczyć i lać :P
Komentarz
-
-
Przejechane 24 kkm w 2011r.
Za auto wyszło prawie 30 klocków :roll: w tym:
lizing z ubezpieczeniem - 21 klocków
paliwo 7,5 klocka
przegląd, zmiana opony, myjka - 1 klocek
W tym roku będzie taniej :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech prognoza:
ubezpieczenie - 2
paliwo - 7,5
rozrząd, klocki, przegląd, opony myjka - 2,5
Razem: 12 klocków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLAgamek12, tylko Ty się nie kwalifikujesz pod temat: gdyż ponieważ że Twoja Toyotka na CZESZKĘ nie wygląda nie ....tralala :P :P :P :lol: :diabelski_usmiech :wink:Wyjrzałem przez okno, zobaczyłem OCP na klapie i dostałem pomrocznosci jasnej pomyliwszy znaczek Toyoty z "kurą" tudzież inną "szczałom" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez BADYLAgamek12, tylko Ty się nie kwalifikujesz pod temat: gdyż ponieważ że Twoja Toyotka na CZESZKĘ nie wygląda nie ....tralala :P :P :P :lol: :diabelski_usmiech :wink:Wyjrzałem przez okno, zobaczyłem OCP na klapie i dostałem pomrocznosci jasnej pomyliwszy znaczek Toyoty z "kurą" tudzież inną "szczałom" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez BADYLAgamek12, tylko Ty się nie kwalifikujesz pod temat: gdyż ponieważ że Twoja Toyotka na CZESZKĘ nie wygląda nie ....tralala :P :P :P :lol: :diabelski_usmiech :wink:Wyjrzałem przez okno, zobaczyłem OCP na klapie i dostałem pomrocznosci jasnej pomyliwszy znaczek Toyoty z "kurą" tudzież inną "szczałom" :szeroki_usmiech
... niestety :?
Komentarz
-
-
No więc krótko i na temat , w roku 2009 wydałem na skodę .......... 0 Zł (słownie zero złotych 00/100), ponieważ kupiłem auto dopiero w 2010 r. :diabelski_usmiech
A na serio muszę odgrzebać magiczny plik z arkuszem, w który wszystko wpisuję, i z przerażeniem przeklepać sumę całości :twisted:
A co do zmiany nazwy to jestem za, tylko uogólnijmy bo za chwile trzeba będzie dopisać audi, vw, mitsu. merca (i co tam jeszcze mamy na forum opisanego) :diabelski_usmiech Może by krakowskim targiem "Roczne utrzymanie naszych aut" jako tytuł dać.Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skfarekdopisać audi, vw, mitsu. merca (i co tam jeszcze mamy na forum opisanego) :diabelski_usmiech
Syrenkę
Forda Galaxy, Focusa
Renault Clio
Mazda 3
BMW X5, e30
Fiat 126 p
Opel Vectra, Corsa
:lol: to tylko pobieżne rozeznanie z pierwszych 10 stron :diabelski_usmiech
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12No to co? Mam usunąć wpis o kosztach Tojtojki, żeby uspokoić niespokojnych? :|
już sami zmieniliśmy tytuł na Roczne utrzymanie naszych aut
i wszyscy są spokojni :lol: przynajmniej ja jestem :P"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Komentarz